Cross Archery Beginning 23-24.04.2016

ВПРАВНІ ЛУЧНИКИ В ІРПІНСЬКОМУ ЛІСІ

Вчора у лісі, що за Ірпенем в напрямку Біличів, з’явилися лучники. Поміж вікових дубів і сосен тренуються й проводять змагання лучники – представники Всесвітньої федерації традиційної стрільби з лука в Україні (WTAF UKRAINE).

Як розповів президент цієї Федерації ірпінчанин Юрій Трофимов, традиційна стрільба з лука відрізняється від інших різновидів цього виду спорту тим, що вона найбільше наближена до середньовічного бойового мистецтва. Тоді воїни стріляли з лука не в приміщенні чи на стадіоні, а в лісі та в полі, пішими та з коня на скаку, по нерухомих та рухомих цілях, з висоти фортець, на швидкість та на дальність. Відтак, спортсмени з традиційної стрільби з лука максимально намагаються наслідувати давні традиції лучників, проводячи змагання на природі.

Вчора зранку була пристрілка й показові виступи. До речі, дали спробувати постріляти з лука представницям ірпінської влади – Наталі Семко та Віолетті Кременчук. Потім відбірковий тур для визначення рівня кваліфікації учасників турніру. А сьогодні – основні змагання. Зокрема, вправи на час враження мішеней та стрільба по рухомих цілях.

Джерело http://zora-irpin.info/

https://vk.com/cross_archery

Залишити відповідь