ARCHERY TRADITION 2018

18-19 серпня 2018 р. в Національному музеї народної архітектури та побуту України (музей під відкритим небом Пирогово) відбувся міжнародний лучний фестиваль “ARCHERY TRADITION 2018“. Вже втретє такий захід організовує Всесвітня Федерація Традиційної Стрільби з лука в Україні (WTAF Ukraine).

Відразу хочеться зазначити, що цього року “ARCHERY TRADITION 2018” стала дійсно масштабною та грандіозною подією, ще раз підтвердивши статус міжнародного заходу.  Участь прийняло понад 110 учасників, представники наступних країн: України, США, Великої Британії, Германії, Південної Кореї, Туреччини, Греції, Кіпру, Республіки Білорусь, Литви, Молдови.

Почесними гостями були Лукас Новотний (чемпіон світу з horseback archery) , Гендрик Вітхазе (відомий лучник письменник та мандрівник) та Спірос Бакас (відомий археолог з Варшавського університету).

 

У перший день змагань учасники випробовували свої сили, навички та знання у дисциплінах на дальні відстані, стендовій стрільбі, практичній стрільбі, стрільбі по рухомих та літаючих мішенях.

Після такого насиченого та активного першого дня змагань на всіх чекала смачна вечеря від наших постійних та дбайливих кухарів польової кухні та розважальна вечірня програма. Олексій Шкуропатський виконував старовинні пісні та хіти світового року старовинною волинкою та співала самобутня і неперевершена Ілларія, українська співачка з чуттєвим голосом діапазоном трьох октав, яку за любов до української лірики та народних пісень прозвали «душею країни». На цей вечір ми всі перенеслися до магічного Середньовіччя.

На другий день фестивалю до продовження змагань були запрошені учасники, які пройшли в першу п’ятірку за найбільшою кількістю балів за результатами першого дня з кожного класу стрільби. Організатори фестивалю вирішили зробити фінали цього року особливими, саме тому на полу фіналістів чекала динамічна стрільба в літаючі мішені. Позачерговий сюрприз припав всім до смаку, і як пізніше зазначили всі, це зовсім не так легко як може здатися спочатку.

Переможці  нагороджені , відбулася спільна фотосесія, та це ще не завершення! Раніше зазначала у своїх статтях , що WTAF Ukraine люблять готувати сюрпризи для своїх прихильників, саме тому крім оригінальних і цікавих фіналів,  на всіх чекав ще один сюрприз: семінар від Спіріса Бакас, присвячений лучним традиціям різних країн світу, та майстер-класи від Лукаса Новотного та Гендрика Вітхазе. Безперечно це була перлина заходу!

Фестиваль “ARCHERY TRADITION 2018“ багато в чому відрізнявся від двох попередніх, та все ж незмінними залишалася та душевна і дружня атмосфера, що панує на кожному заході від Всесвітньої Федерації Традиційної Стрільби з лука в Україні (WTAF Ukraine), безліч позитивних емоцій і вражень, нові знайомства, нові можливості, нові знання та безцінний досвід.

WTAF Ukraine висловлює щиру подяку всім участникам, активістам та спонсорам фестивалю “ARCHERY TRADITION 2018“.

Такого заходу ще не було в Україні, і навіть в Світі! 🙂

Залишити відповідь